Momčilo Đorgović

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGEDIJA JEDNOG NARODA

U Klubu – knjižari – galeriji Glasnik, u utorak 11. oktobra 2016., predstavljena je knjiga Tragedija jednog naroda Momčila Đorgovića

Momčilo Đorgović: „Ovo je priča bez kraja. U modernoj istoriji sve političke i društvene revolucije nazivane su lokomotivom istorije, koja je označavala brz i snažan, nezaustavljiv progres. I mi smo nekoliko puta bili ukrcani u tu lokomotivu istorije, ali smo umesto u napredak, završavali u tunelu“.

Latinka Perović ocenila je da Đorgović srpsko društvo posmatra u kontekstu sve složenijeg sveta. „U knjizi se oseća autorova gorčina i ljutnja što istorijska istina sporo sazreva, što još uvek postoje dve istine, neoromantičarska i ona koja je zasnovana na kritičkom mišljenju“.

 

Đuro Šušnjić: „Zvanično pamćenje je stvar državnih institucija, a vladajućoj eliti je uvek važno uprošćavanje pamćenja jer ga lakše koristi za svoje interese i ciljeve - ovde je pak reč o živoj istoriji, a ne mrtvim papirima, a ono što je napisano u knjizi jeste odmor od zvanične istorije“.

Klub – knjižara – galerija Glasnik, 11.10. 2016. - predstavljanje knjige Tragedija jednog naroda Momčila Đorgovića, čije prvo izdanje je rasprodato za kratko vreme.

Gojko Tešić je napomenuo da je ova knjiga lični izbor njega kao urednika i da ju je čitao kao svojevrsni intelektualni roman, ali da je zapravo i vrsta polemičkog dijaloga.

 

Dosadašnja izdanja

TRAGEDIJA JEDNOG NARODATRAGEDIJA JEDNOG NARODA

Šta ljude u Srbiji nagoni da rade protiv sebe...

kliknite za dalje >>>

 “USPON I PAD TITOVE JUGOSLAVIJE I RANKOVIĆA NA BRIONIMA” “USPON I PAD TITOVE JUGOSLAVIJE I RANKOVIĆA NA BRIONIMA”

Politički putopis u 30 dramskih slika...

kliknite za dalje >>>

SRPSKI VALCERSRPSKI VALCER

 Okret smrti, ljubavi, incesta, politike i korupcije, atentata, novina...

kliknite za dalje >>>

EAST OF WEST, WEST OF EASTEAST OF WEST, WEST OF EAST

Reports from the storm of Serbian politics...

kliknite za dalje >>>

ĐILAS: VERNIK I JERETIKĐILAS: VERNIK I JERETIK

Knjiga razgovora sa Milovanom Ðilasom...

kliknite za dalje >>>

Kategorije tekstova

Anketa

Design by draganmarkovic.net